Dag 2

  • Groentevaria met zilvervliesrijst

    DIt gerecht is simpel, gezond en geweldig van kleur. Ook nog eens zo klaar. En wil je het nou wat pittiger, geef er dan gewoon een lepeltje sambal manis bij.



    4 personen


    INGREDIENTEN:

    200 gram volkoren rijst

    1 tl knoflookpoeder

    1 tl uipoeder

    500 gram wortelen

    500 gram koolrabi

    800 gram broccoli 

    8 el groentebouillon

    4 tl (plantaardige) margarine


    BEREIDINGSWIJZE:

    Was en snijd alle de groenten in stukjes.

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Bak de groenten even aan in margarine. Voeg de kruiden en na 2 minuten de groentebouillon toe en laat afgedekt zo'n 8  minuten pruttelen. 


    Verdeel de rijst over de borden en schep in het midden van de rijst het groentemengsel.


Share by: