Deze pasta is met weinig ingredienten toch een super lekker gerecht wat ook nog eens zo klaar is. Dus geen reden om even langs de pizzaria te rijden.
4 personen
INGREDIENTEN:
400 gram volkoren spaghetti
100 gram pijnboompitten
100 gram rucola
1 teentje knoflook
100 ml olijfolie
1 el misopasta, of meer naar smaak
BEREIDINGSWIJZE:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten goudbruin. Verdun de miso past een klein beetje met wat kookwater van de pasta.
Maal in een keuken machine driekwart van de pijnboompitten met de rucola, knoflook, olijfolie en het misomengsel tot een mooi dikke pesto.
Giet de pasta af en houd wat van het kookwater apart (ongeveer een kopje).
Doe de pasta terug in de pan en roer de pesto en wat van het kookwater erdoor. Warm alles nog 1 minuut goed door. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi dan met de overige pijnboompitten en serveer direct.
Tip! In de meeste supermarkten kun je plantaardige geraspte parmezaan vinden die je vlak voor het serveren over de pasta strooit.
Wij zijn bereikbaar van
Ma - Do 9:00 am - 17:00 pm
Vr - Zo Gesloten
E-mail: info@bij-doortje.nl
STUUR DOORTJE EEN BERICHT!