Dag 4

  • Broodje gebakken groente met bonen crème

    Wie bepaalt wanneer je wat eet. Dit rijk gevulde broodje kan als lunch en als avondeten worden geserveerd. En deze witte bommetjes zijn een geweldige manier om je gezondheid op peil te brengen. 


    Witte bonen zijn een rijke bron van vezel, vitamine B en andere mineralen. Ook dragen ze door hun vezels bij aan het verminderen of voorkomen van het metabool syndroom.


    2 personen


    INGREDIENTEN:

    Voor de crème

    1 blik witte bonen, 425 gram

    1 teentje knoflook

    3 takje tijm

    2 el olijfolie

    1 ½ el tomatenpuree

    1 snuf chilipoeder, of naar smaak

    zout en peper, naar smaak


    Voor het broodje

    8 olijven zonder pit

    1 baby komkommer of een stuk van een grote

    3 tomaten

    1 groene puntpaprika

    1 rode ui, kleintje

    2 el rode wijnazijn

    1 el olijfolie

    zout en peper, naar smaak

    ½ tl oregano, gedroogd

    100 gram (plantaardige) witte kaas (optioneel) 

    2 pitabroodjes of naar eigen keuze


    BEREIDINGSWIJZE: 

    Giet de witte bonen af maar vang het vocht op. Zet apart.

    Snipper de knoflook fijn en was en de tijm schud droog. Rits de takjes

    af en hak fijn. Verwarm 1 el olie in de pan en bak de knoflook aan. Voeg 

    de tomatenpuree en de tijm mee en bak een paar minuten aan. Dan voeg 

    je de bonen chilipoeder en een snuf zout toe. 

    Blus af met wat bonenvocht en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen tot het 

    vocht bijna helemaal is ingekookt. 

    Haal de bonen van het vuur en laat afkoelen. 

    Dan kan je deze pureren met de staafmixer en meng je 1 el olie erdoorheen en

    eventueel wat witte bonen vocht. Nu breng je de crème definitief op smaak.


    Snijd de olijven in dunne ringetjes. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd dan in stukjes. Was de tomaten en snijd deze doormidden. Verwijder ook hier de zaadjes. 

    Boen de paprika goed schoon en snijd deze dan in de lengte doormidden en dn in stukjes. Roer de olie en de azijn door elkaar en meng met de fijngesneden groenten. Kruid alles met zout, peper en oregano. Laat dit alles even goed intrekken en voeg dan de olijvenplakjes toe.

    .

    Verwarm de broodjes en snijd deze dan open. Bestrijk 1 kant dik met de bonen crème. Druk het vocht zoveel mogelijk uit de groenten en verdeel deze dan over de bonen crème.  Brokkel er de (feta) eroverheen (optioneel)Leg de bovenste helft van het broodje erop, druk zachtjes aan en serveer deze eventueel met een lekkere frisse salade. 


Share by: