Dag 5

  • Beluga bolognese pasta

    Beluga Linzen zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels en essentiële mineralen. Ze zijn perfect voor zowel vegetariërs en veganisten maar ook voor de vleesliefhebbers en dragen bij aan een gezond dieet.



    2 personen


    INGREDIENTEN:

    100 gram beluga linzen

    250 gram snijbiet

    1 grote ui

    2 teentjes knoflook

    4 el olijfolie

    1 el tomatenpuree

    75 ml groentebouillon

    2 blikjes tomatenblokjes a 400 gram

    0,5 mespuntje chili vlokken of naar smaak

    250 gram volkoren spaghetti

    zout en peper,naar smaak

    suiker, mespuntje

    geraspte (plantaardige parmezaanse 'kaas'


    BEREIDINGSWIJZE:

    Spoel de linzen af, breng in ruim water aan de kook en laat deze afgedekt in ongeveer 20 minuten gaarkoken. Voeg aan het einde van de kooktijd wat zout toe. Giet dan af en laat uitlekken in een zeef of vergiet. 


    Was de snijbiet en schud de bladeren droog, scheid de bladeren van de stelen . Snijd de stelen in de lengte in 2 of 3 repen en daarna in stukejs van ongeveer 1 cm. SNijd de bladeren in de lengte doormidden en dan in dunne reepjes. Snijd de ui en de knoflook fijn. 


    Verhit de olie in een pan en laat de ui langzaam garen tot deze goudbruin is, voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak deze nog een paar minuten mee. 

    Bluds af met de bouillon en laat nu het vocht op hoog vuur volledig verdampen.


    Roer de tomatenstukjes, orgegano de chilivlokken (naar smaak) en de beluga linzen toe en laat dit nu ongeveer 30 minuten heel zachtjes pruttelen. 


    Is de saus bijna gaar kook dan de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.  

    Voeg nu aan de saus de snijbiet bladerstukjes en kook deze nog zo'n 7 minuten mee, Breng op smaak met een snuf suiker en wat zout en peper. 


    Schep de pasta op de borden en verdeel er de saus over. Strooi er wat parmezaan over en als je nog wat peterselie hebt liggen leg je er wat bloemetjes overheen.

    Share by: