Dag 7

  • Gele curry met pulled jackfruit en rijst


    4 personen


    INGREDIENTEN:

    200 gram verse peultjes

    100 gram diepvries tuinerwten

    50 gram gewelde abrikozen zonder pit

    3 el verse platte peterselie

    1 el amandelschaafsel

    1 limoen

    550 gram jackfruit

    **70 gram gele curry kruidenpasta, zelfgemaakt of gekocht.(Hieronder staat recept).

    400 ml kokosmelk in blik

    300 gram zilvervliesrijst


    BEREIDINGSWIJZE:

    Verwijder de puntjes van de peultjes. Snijd de abrikozen in reepjes en hak de peterselie grof. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot goudbruin. Boen de limoen goed schoon en snijd in 4 partjes.


    Doe de jackfruit in een vergiet, spoel goed af en laat even uitlekken en trek het dan zachtjes uit elkaar tot het ‘gepulled’ is. 


    Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de uitgetrokken jackfruit bij. Bak de jackfruit al roerend ongeveer 1 minuut mee. Blus af met de kokosmelk en laat de curry ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur en roer af en toe door.


    Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.


    Blancheer de peulen 3 minuten in kokend water en spoel ze dan goed af met koud water.

    Roer de abrikoosreepjes, doperwten en peulen door de curry en warm het geheel nog ongeveer 2 minuten goed door.


    Verdeel de rijst over de borden, schep hier de curry over en bestrooi met de gehakte peterselie en het amandelschaafsel. Verdeel er de limoenpartjes over.


    Wil je het pittiger, snijd dan een ½ rode peper in heel fijne ringetjes en verdeel dit over de borden (optioneel)


    1 potje Gele currypasta


    Voldoende voor ongeveer 3 maaltijden voor 4 personen


    INGREDIENTEN:

    1 ui

     2 knoflookteentjes

    1 stengel citroengras (alleen het witte gedeelte van de stengel)

    1 groene peper, zonder zaadjes , (houd je van pittig laat ze er dan in)

    3 cm gember (fijngesneden)

    1 el kerriepoeder

    1 tl korianderzaad

    ½  tl kurkuma

     ½  limoen

    Snuf zout


    BEREIDINGSWIJZE:

    Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen fijn in de keukenmachine of een vijzel. Doe de pasta vervolgens in een schone gesteriliseerde pot.


    Je kunt de pasta in een gesteriliseerde pot ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast. Dus sticker de pasta met de maak datum.


Share by: