Op zoek naar een lekker feestgerecht wat ook nog eens heel makkelijk te maken is, dan hoef je niet meer verder te zoeken.
4 personen
INGREDIENTEN:
4 grote zoete aardappelen (schoongeboend en gehalveerd)
4 el olijfolie
Zeezout en peper, naar smaak
1 ui (gepeld)
2 teentjes knoflook (gepeld)
1 appel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
200 gram (plantaardig) gehakt
1 tl komijn poeder
1 tl kaneel poeder
3 el sojasaus
125 gram kokosyoghurt
1 cm gember (geschild en fijn geraspt)
½ limoen (uitgeperst)
1 rode peper (in ringetjes gesneden)
5 gram koriander of peterselie (vers, grof gesneden)
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200 C.
Smeer de zoete aardappelstukken in met de helft van de olijfolie.
Leg de zoete aardappelstukken op een bakplaat, bestrooi met zout en peper en schuif in de oven. Laat de stukken in ca. 30 minuten gaar en bruin roosteren.
Snipper de ui en knoflook heel fijn en verhit de rest van de olie in een koekenpan.
Bak de ui, knoflook en appel op matig vuur in ongeveer 5 minuten glazig.
Schep het (plantaardige) gehakt in de pan met de gemalen komijn en kaneel en breng op smaak met zout en peper. Roerbak ca. 5 minuten en blus af met de sojasaus.
Doe de kokos yoghurt in een bakje met de gember en breng het op smaak met zout, peper en de limoensap.
Leg de zoete aardappel op een schaal, verdeel het – gehakt- en de kokosyoghurt erover en bestrooi met de peperringetjes en verse koriander.
Serveersuggestie:
Serveer op het midden van het bord met daarnaast een toef #groentenpuree en een ring geroosterde gemengde groenten.
Wij zijn bereikbaar van
Ma - Do 9:00 am - 17:00 pm
Vr - Zo Gesloten
E-mail: info@bij-doortje.nl
STUUR DOORTJE EEN BERICHT!